Innan behandling

Behandlingar kan ej utföras om du:

  • äter medicin som kan ge ljusallergi.
  • har någon form av cancer eller annan allvarlig sjukdom.
  • har pacemaker.
  • är gravid.
  • har epilepsi (det går bra om du har en anhörig med dig).

Det är viktigt att du inte har solat på fyra veckor om du ska utföra borttagning av tatuering, pigment, kärl, acne eller skin rejuvination.

Vid hårborttagning går det bra att vara solbrun, men du får inte ha plockat eller vaxat dig på fyra veckor. Du ska däremot vara nyrakad vid behandling. Ju kortare strå du har, ju mindre smärta upplever du och ju mer energi går ner i hårsäcken.

Vanliga frågor och svar

Laser ljuset har speciella egenskaper. Den viktigaste är att det är monokromt (ibland benämnt monokromatiskt) och koherent. Laserstrålen sprider nästan inte ut sig alls vilket en vanlig ljuskälla gör. laserljuset har exakt samma våglängd (frekvens), takt (kohorent) och består av en enda färgnyans. Genom att ändra frekvensen på laserljuset får man olika laserljus (färg) och kan därigenom behandla olika åkommor. Därför kan man inte behandla sig med en vanlig laserpenna då det inte är rätt styrka eller frekvens i denna.

IPL är ett intensivt pulserande ljus som omvandlas till värme i huden (dermis). Genom detta kan man påverka olika strukturer i huden.

Nej, inte om behandlingen utförs av utbildad personal och man använder adekvat utrustning.

Inte när man behandlar inflammatoriska tillstånd. Men när man bleker bort tatueringar, pigment och tar bort kärl och hår så känns det som en liten snärt i huden men det är väldigt snabbt övergående. För extra smärtkänsliga personer så har vi en bedövningssalva vi kan använda.

Det är helt beroende på vad man behandlar. Om du tittar på respektive behandling på hemsidan så har vi skrivit lite om antalet behandlingar som behövs i normalfallet för just den behandlingen.

Konsultation och behandling görs alltid av väl utbildad laserterapeut eller hudterapeut.

Med den laserutrustning vi har tillgänglig kan man behandla både smärta och inflammatoriska tillstånd. (Inklusive herpes och acne) Man kan även bleka tatueringar och pigment, ta bort oönskad hårväxt och kärl, både i ansiktet och på benen.

Har du frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Telefon: 0708-84 48 44 | E-post: info@laserhuset.se